3 motive pentru care e bine să fii optimist

adina nanes
 

Rochie - Bonprix (AICI) | Pantofi - Giulio | Geantă - Topshop


Este primăvară, vine vara cât de curând și parcă totul este învăluit în energie pozitivă. Cel puțin eu așa văd lucrurile și cum îmi place să privesc totul într-o notă optimistă am zis să centrez articolul de azi pe acest subiect. 


Optimismul nu mai e chiar de actualitate în zilele noastre. Oamenii sunt fie pesimiști, fie duc realismul într-o zonă destul de întunecată și plină de emoții negative. La rândul lor, optimiștii sunt priviți ca fiind  naivi pentru că speră și își doresc altceva, mai bun. 

 

Eu privesc lumea dintr-o perspectivă realistă presărată cu optimism și cred că în acest fel fac față mai ușor stresului și provocărilor vieții. Mai cred că din fiecare experiență trăită e bine să găsim acele lucruri pozitive pe care le generează, pentru că, da, din absolut orice eveniment, chiar și negativ sau dezastruos, în final vor fi și părți bune. Până la urmă, totul se întâmplă cu un rost!

 

Așadar, am stat și m-am gândit ce motive v-aș putea oferi pentru a vă determina să fiți mai optimiști în viață!

 

 

1. Optimismul te scapă de stres

Cu toții știm că atunci când începem să ne gândim la ce e mai rău devenim din ce în ce mai stresați. Iar stresul este factorul numărul unu pentru o sănătate șubredă! În schimb, dacă gândim optimist, căutăm să vedem și părțile bune, ne orientăm către soluții, parcă nu mai suntem la fel de anxioși, iar stresul se reduce considerabil. Așadar, căutați să fiți mai optimiști pentru a avea un nivel al stresului mai redus și, implicit, o sănătate mai bună!

 

 

2. Optimismul atrage lucruri pozitive

Tind să cred destul de mult că pentru a atrage lucruri pozitive trebuie să gândești pozitiv sau într-o manieră optimistă. Cu cât energia pe care o emanăm este mai bună cu atât putem atrage lucrurile pe care ni le dorim. Evident, nu e cazul să sperăm că vom atrage ceva nerealist, însă cu cât starea voastră de spirit este mai bună, cu atât se vor întâmpla lucruri din ce în ce mai bune. Optimismul va crește, veți fi mai fericiți și veți emana multă energie pozitivă!

 

 

3. Optimismul nu te lasă să te dai bătut

Din proprie experiență vă pot spune că toate momentele dificile din viață duc la ceva bun. În primul rând, din experiențele grele învățăm cele mai multe lucruri și tot ele ne deschid noi orizonturi. Trebuie doar să ne păstrăm acea doză de optimism care ne spune că totul va fi bine, ca totul trece și că totul are un scop bine definit. Atunci când ai o gândire optimistă, devii mai puternic și poți depăși orice, nu te dai bătut și nu cazi într-o stare de disperare din care crezi că nu mai poți ieși niciodată. 



Într-o notă optimistă am făcut și pozele pentru postarea de azi. Chiar dacă nu am ales tocmai bine ziua, nici ora, fiind fix momentul când toată lumea ieșea de la muncă, iar vântul bătea într-o veselie, am perseverat, am preferat să fiu optimistă și să cred că sigur vor ieși câteva poze faine și chiar așa a fost. Ba cred că vântul a avut și el contribuția lui pentru a pune cât mai bine în evidență noua rochie de la Bonprix pe care am adăugat-o de curând în garderobă! 


adina nanes personal style

adina nanes 3 motive pentru care e bine sa fii optimist

adina nanes bonprix

adina nanes spring look

adina nanes classy outfit

adina nanes fashion blogger



Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!

 
 

No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics