3 produse ideale pentru îngrijirea tenului pe timp de iarnă și nu numai

Lancome Genifique Ser de fata

Obișnuiesc să acord o atenție crescută îngrijirii tenului meu pe timp de iarnă, deoarece temperaturile joase afectează pielea feței și o fac să fie mult mai sensibilă decât este în general. De aceea, produsele pe care le folosesc în sezonul rece sunt cele destinate tenului sensibil și au proprietăți hidratante. 

 

În articolul de azi vreau să vă prezint trei produse care nu numai că sunt ideale pentru îngrijirea tenului pe timp de iarnă, dar care, odată folosite, rămân prezente în rutina zilnică de îngrijire a tenului.



1. Apa micelară Bioderma Sensibio H2O

Cel mai important pas este demachierea tenului. Niciodată nu trebuie să sărim peste acest pas, indiferent că suntem machiate sau nu. De-a lungul zilei tenul secretă sebum, se depune praf și se acumulează bacterii ce pot duce la blocarea porilor și apariție acneei. De aceea, este foarte important ca la final de zi să demachiem foarte bine tenul folosind un produs adecvat. Eu vă recomand să vă demachiați și dimineața după ce vă treziți, deoarece și pe timp de noapte tenul acumulează impurități. 

 

În prezent, eu folosesc pentru curățarea tenului apa micelară Sensibio H2O de la Bioderma. Este cea mai utilizată apă micelară din lume și este un produs foarte popular în rândul tuturor pasionatelor de beauty. Și pe bună dreptate, deoarece este o apă micelară care demachiază foarte bine și care nu irită deloc tenul. Poate fi folosită chiar și de persoanele cu o piele extrem de sensibilă.  

 

Această apă micelară nu conține parfum, alcool sau săpun, fiind foarte delicată cu tenul. De aceea mi se pare ideală pentru a fi folosită pe timpul iernii și nu numai!

 

Eu obișnuiesc să mă demachiez de două ori pentru a fi sigură că tenul rămâne perfect curat. Pentru asta folosesc două dischete demachiante îmbibate foarte bine în apă micelară. 

 

Chiar dacă apa micelară de la Bioderma nu necesită clătire, eu nu vă recomand aplicarea unei creme sau serum imediat după demachiere. Cel mai bine este să vă spălați pe față cu un gel de curățare, apoi să aplicați o loțiune tonică, iar la final serumul sau crema hidratantă. 

 

Bioderma apa micelara



2. Serumul de față Lancome Genifique Advanced 

Tenul are nevoie de hidratare permanentă indiferent că este uscat, normal, mixt sau gras. Iar în sezonul rece are nevoie de produse puternic hidratante. 

 

Chiar la începutul acestui an am descoperit unul dintre cele mai bune produse pentru îngrijirea tenului. Este vorba despre Genifique Advanced de la Lancome, un ser pentru față cu rol de reîntinerire și reducere a ridurilor. Este produsul ideal aș spune eu pentru orice femeie care a depășit pragul de 30 de ani și care vrea să țină cât mai departe ridurile și să își păstreze timp îndelungat tenul tânăr și ferm.

 

Din prima clipă în care am folosit acest serum am observat că a doua zi tenul meu a devenit mai luminos și parcă mai sănătos. De asemenea, mi se pare că a ajutat chiar și cu estomparea petelor cauzate de acnee. În ceea ce privește ridurile, nu mă pot pronunța foarte bine, deoarece nu mă confrunt încă cu riduri cauzate de îmbătrânirea tenului, ci am aceleași riduri de expresie pe care le aveam și în adolescență.  


Eu aplic 3 picături de serum seara pe pielea perfect curată și masez bine pentru a fi absorbite perfect de piele. Textura este destul de lichidă, însă acesta este un plus, deoarece se absoarbe imediat și nu lasă o peliculă grasă sau lipicioasă. Este ideală aplicarea unei creme hidratante după serum, însă eu sar peste acest pas uneori. 

 

Trebuie să precizez că are în compoziție 4 probiotice și 3 prebiotice ce restabilesc echilibrul microbiomului pielii, dar conține și acid hialuronic. 

 

 

L'Oreal exfoliant de fata cu kiwi


3. Exfoliantul de față Smooth Sugars de la L'Oreal

Iarna cu temperaturile ei reci agresează tenul și îl usucă, de aceea obișnuiesc să utilizez un peeling facial cel puțin o dată pe săptămână. Astfel, ajut la eliminarea celulelor moarte și a pielii uscate, iar tenul rămâne fin ca de bebeluș. 

 

În prezent folosesc exfoliantul Smooth Sugars de la L'Oreal, care conține semințe de kiwi și 3 tipuri de zahăr 100% naturale. Miroase senzațional, îți vine efectiv să îl mănânci!

 

Îl aplic cu mișcări circulare pe tenul curat și ușor umed și îl mai las să acționeze aproximativ 2 minute înainte de a-l clăti. Astfel, pe lângă eliminarea impurităților și punctelor negre, tenul absoarbe și substanțele hrănitoare din scrub și se hidratează. 

 

Atunci când îmi simt tenul foarte deshidratat sau uscat folosesc acest exfoliant de două ori pe săptămână. 

 

De fiecare dată după ce îl folosesc, aplic o cremă puternic hidratantă!

 

 

Vă recomand să nu săriți niciodată peste demachierea tenului și să folosiți mereu în timpul sezonului rece produse puternic hidratante! 

 

 

 

Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!



 

No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics