Romantic Look For Valentine's Day

how to wear a headband
[EN]: There are almost 2 weeks left until Valentine's Day and I'm sure that some of you have already started to look for a special outfit to go out at a fancy date with your other half. It's not easy to find the perfect dress for a romantic night and that's why I've thought I should make a special outfit to inspire those of you who are looking for a feminine dress and a romantic look for Valentine's Day.

How to get a romantic look for Valentine's Day
For me a romantic outfit it definitely involves a fancy and delicate dress, like the beautiful grey dress from Rosegal that I'm wearing in today's photos, and, of course, high heels. 

The ingredients for a romantic look are:
  • a very girly and fancy dress made out of light fabrics such as tulle or lace;
  • a pair of stilettos with high heels;
  • some statement accessories: earrings, headbands with pearls or crystals;
  • perfect hair;
  • red lips.

Of course, it's very important the location too. A place with a nice atmosphere and a piano would be the perfect choice for a romantic date. If you are in Bucharest one place that has these exact ingredients is La Biblioteca Cișmigiu. It's a super cozy place where you will definitely feel great and they have super good food, drinks and deserts! [RO]: Mai sunt aproximativ 2 săptămâni până la Ziua Îndrăgostiților și sunt sigură că deja ați început să vă gândiți la ținuta specială pe care o veți purta la o întâlnire romantică cu jumătatea voastră! Nu este ușor să găsiți rochia perfectă pentru o seară romantică și de aceea v-am pregătit o ținută specială pentru a vă inspira pe acelea dintre voi care sunteți în căutarea unei rochii feminine pentru un look romantic de Ziua Îndrăgostiților.

Cum să obții un look romantic pentru Ziua Îndrăgostiților
Pentru mine o ținută romantică presupune în mod cert o rochie delicată și elegantă, cum este rochia gri din tulle de la Rosegal pe care o port în pozele de azi, și, bineînțeles, tocuri înalte.

Așadar, ingredientele pentru un look romantic sunt:
  • o rochie feminină și elegantă realizată din materiale fine și prețioase precum tulle-ul sau dantela;
  • o pereche de pantofi stiletto cu toc înalt;
  • accesorii statement: cercei, bentițe cu perle sau cristale;
  • părul aranjat cât mai frumos;
  • ruj roșu.

Bineînțeles, un ingredient important pentru o întâlnire romantică este locația, care trebuie să aibă o atmosferă caldă și, dacă se poate, și un pian vintage. Iar locul în care veți găsi aceste două elemente este La Biblioteca Cișmigiu, un restaurant aflat în frumosul parc Cișmigiu din București. Aici veți găsi un superb pian vintage, ferestre mari prin care puteți privi parcul în toată splendoarea lui pe timp de iarnă și mâncare, deserturi și băuturi super bune. Adică tot ce aveți nevoie pentru o întâlnire romantică de Ziua Îndrăgostiților!

 Dress/Rochie - Rosegal (aici/here) | Shoes/Pantofi - Zara | Headband/Bentiță - Dressiliy 

Location/Locație: La Biblioteca Cișmigiu

feminine and classy outfit

valentine's day outfit

dreamy look piano

romantic outfit

vision on fashion adina nanes

vintage piano and fancy look

cum sa porti o rochie feminina

romantic makeup and hair

cum sa porti rochia gri

tinuta pentru ziua indragostitilor

Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!
Vision on Fashion by Adina Naneș
 

2 comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics