3 măști bune pentru îngrijirea tenului mixt sau gras

L'Oreal Smooth Sugars Clear Scrub


Tenul mixt și tenul gras au nevoie de îngrijire specială, deoarece se confruntă cu pori dilatați, iar din cauza excesului de sebum secretat de glandele sebacee ale pielii, ceva mai numeroase în cazul acestor două tipuri de ten,  punctele negre se formează mai repede. Pe timp de vară aceste probleme se accentuează din cauza temperaturilor ridicate, dar și din cauza prafului și poluării din mediu. Astfel, că există mai multe șanse ca persoanele cu ten mixt sau gras să se confrunte cu ceva mai multe imperfecțiuni în sezonul cald. 


De aceea, în articolul de azi vreau să vă vorbesc despre îngrijirea tenului cu imperfecțiuni. Am să încep prin a vă povesti puțin de tipul meu de ten și cu ce probleme mă confrunt pentru a înțelege de ce folosesc anumite produse în rutina mea. 


Eu am tenul mixt, ceea ce înseamnă că mă confrunt cu un exces de sebum și cu mulți pori dilatați în zona T (adica zona nasului, a frunții și a bărbiei). Chiar dacă porii sunt mai dilatați în această zonă, mă confrunt cu acnee mai mult în zona bărbiei și lateralele obrajilor, în această zonă apărând mai mult și din cauza stresului și a alimentației dezechilibrate în anumite perioade. În ceea ce privește punctele negre, ei bine acestea apar în zona nasului și a lateralelor sale, practic în zona T. În plus, tenul meu este ceva mai sensibil, iar asta m-a făcut să dezvolt o rutină strictă pentru îngrijirea acestuia. 


Astfel, în rutina mea de îngrijire a tenului nu lipsesc niciodată măștile de față, în special cele pentru reglarea excesului de sebum, pentru eliminarea punctelor negre și reducerea porilor. 

 

 

L'Oreal Smooth Sugars Clear Scrub - masca pentru puncte negre 

 

L'Oreal masca pentru puncte negre
 

 

De două ori pe săptămână folosesc o mască pentru puncte negre, deoarece o astfel de mască va ajuta cu eliminarea acestora, va preveni formarea altor puncte și eliminând celulele moarte va lăsa tenul mai curat, iar coșurile nu se vor mai forma la fel de des. În prezent folosesc un exfoliant de la L'Oreal Paris, Smooth Sugars Clear Scrub, pe bază de trei tipuri de zahăr și semințe de kiwi. Practic, această mască conține exfolianți de origine naturală în proporție de 100%. În plus, se poate folosi atât pentru față, cât și pentru buze. Eu obișnuiesc să îl folosesc miercurea și duminica pentru un ten cât mai curat și fin la atingere. Se aplică pe tenul curat și uscat, apoi se aplică apă caldă și se masează exfoliantul pe ten prin mișcări circulare până ce zahărul s-a topit, iar apoi se clătește. Trebuie să precizez că miroase senzațional și că este dulce, așa că mare grijă să nu îl mâncați! După folosirea acestui exfoliant tenul se simte mai fin, este mai curat, iar folosit cu regularitate punctele negre apar din ce în ce mai greu. În plus, se comportă excepțional pe un ten sensibil, nefiind dur deloc!

 

 

Apivita Express Beauty Face Mask Green Clay - mască pentru pori dilatați

 

Apivita Express Beauty Face Mask Green Clay
 

O dată pe săptămână folosesc și o mască pentru pori dilatați. Îmi plac cel mai mult cele pe bază de argila, iar una dintre favoritele mele este de la Apivita, masca cu argilă verde. Vine în format de două pliculețe, fiecare pliculeț având 8ml. Mie un plic îmi ajunge pentru două aplicări, astfel că după ce îl desfac am grijă să îl prind foarte bine cu un cleștișor și să îl pun la frigider. Este tot o mască ce conține ingrediente naturale și este ideală pentru tenul gras. Eu o aplic pe ten, o las să acționeze timp de 10 minute, apoi clătesc foarte bine. După folosire porii sunt minimizați, iar pielea se simte mult mai curată. Trebuie să vă precizez că imediat după folosirea acestei măști trebuie utilizată și o cremă hidratantă!



Garnier Skin Naturals Moisture+ Fresh Look - mască pentru ochi cu suc de portocale și acid hialuronic

 

Garnier masca pentru ochi
 

De asemenea, nu trebuie uitată nici zona ochilor. De multe ori aceasta este neglijată, și să știți că sunt glande sebacee și în această zonă, astfel că dacă nu este îngrijită corespunzător, acestea își pot face de cap! Oboseala contribuie și ea, astfel că apar cearcăne, exces de sebum, iar machiajul nu mai arată perfect în această zonă! Astfel, că pe lângă o cremă pentru ochi, este bine să folosiți și o mască, măcar o dată pe săptămână. Mie îmi place foarte mult masca cu suc de portocale și acid hialuronic de la Garnier. Este foarte ușor de folosit, deoarece este o mască tip șervețel și este foarte hidratantă! În plus, diminuează cearcănele și elimină semnele de oboseală. Iar pentru un efect și mai bun asupra cearcănelor, dar și pentru o senzație de răcorire, eu o folosesc după ce am ținut-o la frigider!


Acestea sunt câteva dintre produsele care pe mine mă ajută în îngrijirea corespunzătoare a tenului și care contribuie la o eficacitate sporită a celorlalte produse din rutina mea!

 

 

Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!

 

 

No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics