Despre experiența mea cu lentilele de contact

experienta mea cu lentilele de contact

Sunt sigură că mulți dintre voi nu știu că eu nu văd bine la distanță. Ei bine, sunt mioapă cu acte în regulă de vreo 9 ani de zile. Am început cu dioptrii mici pe la 19 ani, care au progresat treptat până la dioptrii destul de mari. Asta și din cauza faptului că nu mi-a plăcut niciodată să port ochelari de vedere, dar și pentru că ochiul și creierul se adaptează să perceapă lumea înconjurătoare fără să simți vreun lips. Cel puțin în cazul meu cam așa a fost. Nu m-am forțat niciodată să văd ceva ce este neclar la distanță, de subtitrări la filme sau seriale nu am nevoie, iar la apropiere văd perfect. Evident, nu este bine deloc ce am făcut, dar mă gândesc totuși că posibilitatea ca dioptriile mele să fi crescut chiar și cu ochelari nu ar fi fost exclusă!

Cu toate acestea vă sfătuiesc să purtați ochelarii de vedere sau lentilele de contact, după caz, și să nu luați ca un exemplu bun ceea ce am făcut eu! Că nu e deloc!

Și tocmai aici voiam să ajung, la lentilele de contact. Cum nu îmi plac de fel ochelarii, decât în anumite situații, și cum dioptriile mele au progresat substanțial, categoric trebuia să fac ceva. Și m-am gândit că lentilele de contact ar fi cea mai bună soluție pentru mine. Cu toate că și de acestea am fugit multă vreme, cumva tot la ele am ajuns. 

Ca un mic sfat pentru cei ce vă doriți lentile de contact, nu vi le cumpărați după capul vostru sau după rețeta de dioptrii pentru ochelari. Programați-vă la medicul oftalmolog pentru un consult special pentru lentile de contact și asigurați-vă că pe rețetă vă sunt trecuți următorii parametri: diametrul lentilelor de contact, raza de curbură și tipul de lentile care vă sunt recomandate.

Eu mi-am făcut control special pentru ele, dar am nimerit la un medic care nu cred că avea prea mari tangențe cu lentilele de contact și mi-a trecut pe rețetă doar raza de curbură, fără diametru. Eu evident că nu știam prea bine cum stă treaba cu lentilele și nu m-am gândit că ar mai fi nevoie și de alte date.

Norocul meu a fost, că atunci când am vrut să îmi iau lentilele de contact, cei de la Lentiamo mi-au făcut ei o recomandare pe baza rețetei. Ceea ce a fost super bine! Așadar mi-au recomandat lentilele de la Biofinity CopperVision cu diametrul de 14.00, pachet ce conține 3 lentile pentru purtare lunară. Și s-au potrivit la fix. În plus sunt confecționate din silicon-hidrogel și sunt foarte moi și flexibile, ceea ce este un mare avantaj mai ales pentru cei ca mine care nu au mai purtat niciodată lentile de contact.

lentile de contact lentiamo biofinity coppervision

Pentru cei ce nu știți cum este să porți lentile de contact și ați vrea să încercați am să vă povestesc experiența mea cu lentilele de la Biofinity CopperVision. Întâi trebuie să vă precizez că dacă aveți dioptrii diferite va trebui să cumpărați două cutii cu lentile de contact, una pentru ochiul drept și una pentru cel stâng, cu dioptriile corespunzătoare pentru fiecare ochi. Asta s-a întâmplat și în cazul meu. Dacă sunteți mai norocoși și aveți aceleași dioptrii la ambi ochii, atunci găsiți pe Lentiamo și pachet cu 6 lentile de contact sau cumpărați 2 pachete de 3 lentile cu aceleași dioptrii. 

Bun, acum să trecem la partea practică. Cumva am avut oroare la început de faptul că va trebui să îmi introduc lentilele de contact în ochi. Auzisem și tot felul de povești cu oameni care au stat și 20 de minute pentru a-și pune lentilele și încă pe atât pentru a le scoate. Am avut totuși grijă să citesc despre cum se pun lentilele și m-am uitat și la câteva clipuri pe YouTube, așa că în cazul meu a durat cam 5 minute să le pun prima dată. Și cam tot atât ca să le scot. Însă marele șoc a fost cât de moi și subțiri sunt, chiar nu mă așteptam la asta! Apoi am început să le pun din ce în ce mai repede. Trebuie să vă mărturisesc că la început veți simți că aveți ceva în ochi. Este o senzație ciudată, ai ceva în ochi, dar totuși nu te deranjează atât de tare încât să vrei să scoți acel ceva. La mine a durat cam 10 zile să scap de senzația asta. Și ca să îmi fie mai ușor am cumpărat și o sticluță de lacrimi artificiale care au ajutat super mult!

solutie lacrimi artificiale pentru lentile de contact

De asemenea, trebuie să vă precizez că dacă alegeți lentile cu purtare lunară trebuie să cumpărați și o soluție specială pentru lentilele de contact și o cutiuță în care să le țineți, plus lacrimi artificiale. 

Dacă nu vreți să vă complicați prea tare sau vreți să purtați doar ocazional lentilele, atunci categoric alegeți lentile de contact cu purtare zilnică, pe care să le folosiți doar atunci când nu vreți să mai purtați ochelarii!

Cam asta a fost experiența mea cu lentilele de contact, așa că dacă aveți curiozități nu ezitați să mă întrebați!



Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!



No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics