Din ce magazin de materiale de constructii am cumparat tot ce aveam nevoie pentru renovarea unei camere

Cand stai la casa mereu este cate ceva de facut, iar eu in ultimii 12 ani am fost in permanenta in renovari, reparatii, diverse schimbari. Am invatat foarte multe in aceasta perioada, incepand de la cum sa gasesti meseriasi priceputi, care sunt preturile pietei, cum sa negociezi, cum sa alegi cele mai bune materiale si cum sa faci ca la final totul sa nu fie extrem de costisitor.
 
Mai mult, am invatat chiar sa fac mici reparatii, iar asa am reusit sa fac ceva economii. Pana la urma sa vopsesti o usa, sa dai cu lavabila pe un perete sau sa repari o mica crapatura nu sunt lucruri dificile care sa necesite extrem de multa experienta sau indemanare. 
 
Cu toate acestea, trebuie sa precizez ca este extrem de important sa gasiti un magazin de materiale de constructii care sa aiba tot ceea ce aveti nevoie pentru a nu fi necesar sa ajungeti sa cautati in mai multe locuri si sa irositi timp pretios. Ideal, este un loc unde sa gasiti atat materiale, cat si instrumentele necesare aplicarii acestora. 
 
Si pentru a va oferi un exemplu mai clar, am sa va povestesc putin despre cum am renovat una dintre camere si ce anume am avut nevoie pentru asta. 
 
Recent am decis sa transform unul dintre dormitoare in birou. Am inceput cumva acest proces fix pe dos, pentru ca am achizitionat mai intai o buna parte din mobilier, fara a incepe procesul de renovare. Practic, trebuiau reparate micile crapaturi aparute in timp, schimbata culoarea peretilor, scos parchetul vechi si inlocuit cu unul nou, vopsit usa si schimbat caloriferul. Aparent nimic complicat si iesit din comun. 
 
Daca unele lucruri din aceasta lista le puteam face singura, pentru altele a fost nevoie de profesionisti si achizitia de materiale speciale. Mai exact, ce am putut face singura a fost sa vopsesc usa, sa repar micile crapaturi si sa schimb culoare peretilor. Bineinteles, a fost nevoie sa achizitionez vopsea pentru usa din lemn, vopsea lavabila de culoare gri si un glet special pentru crapaturi. Apoi, a fost nevoie sa achizitionez parchet nou cu accesoriile aferente (plinte, coltare, izolatie care se pune sub parchet) si un nou calorifer. Am preferat sa cumpar absolut tot din Hornbach, locul unde stiu ca gasesc tot ce am nevoie, ca preturile sunt bune si care este si destul de aproape de unde locuiesc. In plus, au o gama foarte variata de produse, de la majoritatea brandurilor, astfel ca este imposibil sa nu gasesti ceea ce ai nevoie.

Evident ca atunci cand am ajuns acolo am mai cumparat si cateva plante pentru decor, inclusiv o masina de tuns iarba, caci aveam nevoie pentru gazonul din curte. Pana la urma am profitat de faptul ca toate produsele imi vor fi livrate acasa, un mare avantaj pentru mine care nu detin nici permis de conducere, nici masina, si am incercat sa pun pe lista si sa achizitionez si alte obiecte atat de necesare pentru treburile din jurul casei. 
 
Iar ca un mic pont, intotdeauna discutati inainte cu mesterii care se vor ocupa de reparatii, faceti o lista cu absolut tot ce aveti nevoie si abia dupa mergeti sa achizitionati cele necesare. Astfel nu va trebui sa faceti mai multe drumuri, nu uitati nimic important si economisiti un timp considerabil. 

No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics