3 lucruri pe care să le faci într-o zi în București


Ești din București sau doar în trecere și nu știi ce să faci într-o zi în capitală? Ei bine, îți propun 3 lucruri pe care să le faci și care îți vor face ziua mai frumoasă!

1. Vizitează Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

3 lucruri pe care sa le faci intr-o zi in Bucuresti

Ce poate fi mai frumos într-o zi senină dacă nu o vizită la Muzeul Satului, care este de departe unul dintre cele mai frumoase muzee în aer liber pe care le poți vedea. Fie că este iarnă, toamnă, primăvară sau vară acest loc are un farmec aparte. Poți admira căsuțele specifice diverselor zone din țară din secolele trecute, cât și participa la diversele activități ce au loc în incinta muzeului. 

muzeul satului Bucuresti

Cu toate că sunt din București, am vizitat în fiecare an Muzeul Satului și niciodată nu am regretat asta. Este un loc superb, care mie cel puțin îmi dă o liniște aparte. 

Cât despre programul de vizitare, trebuie să precizez că lunea este închis, iar în restul săptămânii programul este după cum urmează: de marți până duminică este deschis între orele 9:00-17:00. 

Prețul unui bilet este de 15 lei pentru adulți, de 8 lei pentru pensionari și de 4 lei pentru elevi și studenți. 

2. Fă o plimbare pe Calea Victoriei la pas cu o oprire la final în Parcul Cișmigiu

calea victoriei

Ce poate fi mai relaxant dacă nu o plimbare pe Calea Victoriei, una dintre cele mai vechi artere ale Bucureștiului. Poți admira o serie de clădiri istorice cu o arhitectură superbă cum ar fi: Palatul Cantacuzino, Casa Cesianu, Academia Română, Casa Vernescu, Palatul Ghika-Grădișteanu, Palatul Național, Ateneul Român, Cercul Militar Național și nu numai. Iar dacă ți-am stârnit interesul, pe restul le poți descoperi singur.

La final poți merge în Parcul Cișmigiu, care este în imediata apropiere a Căii Victoriei și este unul dintre cele mai frumoase și liniștite parcuri din București. Poți admira statui, lebede, dar și alei extrem de frumoase. 

3. Încearcă burgerii de la Vibes19
Vibes19
Iar la finalul acestui tur, după ce ai vizitat atâtea locuri minunate, sunt sigură că ți se va face foame și îți vei dori să mănânci ceva bun. Iar pentru asta îți recomand Vibes19 de pe Strada Franceză nr. 2, un loc unde se mănâncă foarte bine. Este foarte aproape de traseul pe care ți l-am recomandat, lângă Muzeul de Istorie de pe Calea Victoriei, cum intri în Centrul Vechi. 

adina nanes la vibes19

Vibes19 este un loc foarte primitor cu un design modern și cu terasă afară. Vei găsi un meniu divers, în care vedetele sunt burgerii, dintre care eu îți recomand să încerci The Infusion Burger sau Juicy Lucy. Iar dacă îți plac preparatele bucătăriei mexicane, ei bine vei găsi în meniul celor de la Vibes19 o serie delicioasă de astfel de mâncăruri. 

the infusion burger vibes19

Ca să nu mai spun de cafeaua personalizată cu orice imagine îți dorești și de limonada delicioasă cu fructul pasiunii. 

La final de zi, nu ai cum să nu vrei să te relaxezi într-un spațiu cozy precum Vibes19. 

cappuccino personalizat vibes19

Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!


No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics