Noi preparate delicioase de tip world-cuisine la Flying Pig


Flying Pig, deja faimosul restaurant gourmet tip tavernă urbană specializată în preparate pe bază de porc iberic, a lansat la începutul primăverii noi preparate, de data aceasta ceva mai “delicate”, mai fine, dedicate cinei, dar nu numai. Iar eu am avut ocazia să testez în premieră noile preparate.

Noile dish-uri din meniul Flying Pig sunt concepute ca o alternativă mai ușoară a preparatelor pe bază de carne de porc, totodată, meniul restaurantului devenid cu această ocazie mai sofisticat și mai fusion, folosind diverse combinații inedite, unele dintre ele cu influențe asiatice.

“Prin aceste noi preparate dorim să ridicăm standardul bucătăriei Flying Pig și totodată să atingem și un nou target de clienți, dar și segmentul de dinner, mai puţin popular până acum în cadrul restaurantului nostru datorită preparatelor ceva mai puțin prietenoase pentru o masă de seară, dar foarte apreciate și intens comandate pe zona de brunch, lunch sau late lunch, preparate ce ne-au consacrat până în prezent” spune Laurențiu Stănescu, Managing Partner Flying Pig.


Printre noile preparate se regăsesc mâncăruri diverse pe bază de fructe de mare precum: „Tartar de somon cu dressing de susan și castraveți”, „Creveți la grătar cu legume, lapte de cocos și curry picant”,”Somon cu risotto de linte, morcov și sos veloute”, dar și preparate tip world cuisine, ușor reinterpretate în stilul Flying Pig cum ar fi faimoasele dumplings/dim-sum asiatice, denumite în noul meniu „Mix găluște umplute cu porc și creveți”, „Supă de pui (asiatică) cu noodles, legume și ghimbir”, „Humus (oriental) cu pastrami caldă de vită”, dar și „Risotto (italienesc) cu ciuperci de pădure și pastă de măsline”.


Și la capitolul cărnuri, preparatele s-au diversificat în stil internațional, iar noul meniu aduce câteva “vedete” europene precum „Muşchi de vită cu sos de vin roșu, ciuperci și piure de cartofi” sau „Piept de pui cu sos BBQ, piure cu ierburi și morcov cu ghimbir”.


Toate preparatele prezentate cu ocazia degustării au fost super bune, dar de departe mixul de găluşte umplute cu porc şi creveţi s-a detaşat considerabil din punctul meu de vedere. A fost delicios, iar dacă ajungeţi la Flying Pig trebuie să îl încercaţi neapărat. Super bune au fost şi somonul, pieptul de pui cu sos BBQ şi humusul cu pastrami caldă de vită.


Restaurantul plănuiește totodată și o extindere a sa în primăvara-vara acestui an, iar de curând au intrat pe sală noile farfurii, special create de către un artist autohton pentru Flying Pig, farfurii ce urmăresc nota de „fine - swine cantina” a locului într-un stil urban.

Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!

No comments

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics