R.I.B.S. - locul unde găseşti cele mai bune coaste şi un super trio humus


În urmă cu vreo două săptămâni am ajuns la noul restaurant R.I.B.S. din Centrul Vechi al Bucureştiului, situat la parterul hotelului Old Town Boutique Hotel din strada Şepcari nr. 12-14. 

Mi-a surâs ideea unui restaurant specializat în coaste şi burgeri, lucru sugerat chiar de numele său, R.I.B.S. - Romanian Insane Barbeque and Sauces. Sunt mare fan al preparatelor la grătar şi al coastelor marinate făcute fie la grătar, fie în cuptor. 

 
De-a lungul vremii am încercat coaste la grătar în mai multe locuri, dar niciunul nu m-a impresionat şi gustul şi modul în care au fost gătite nu a fost mai presus decât cele pe care le fac eu acasa. Prin urmare, eram tare curioasă cum vor fi cele de la R.I.B.S.. Nu pot să spun decât că am fost tare surprinsă, într-un mod plăcut, deoarece coastele pe care le-am servit acolo au fost aproape identice cu cele pe care le fac acasă. Fragede, bine marinate, gustoase şi însoţite de cartofi prăjiţi, salată şi diverse sosuri, coastele din acest restaurant mi s-au părut de departe cele mai bune pe care le-am mâncat până acum în Bucureşti. Chiar şi preţul mi se pare a fi unul extrem de bun: 39 lei pentru o porţie de House BBQ Ribs Chips de 900g!

 
Dar ce m-a surprins pe mine cel mai tare a fost trio humusul. Nu am fost niciodată fan humus, tocmai pentru că eu nu prea sunt cu mâncărurile vegetale. Dar nu ştiu cum să vă spun, humusul de la R.I.B.S. este mega bun. Cel puţin varianta cu sfeclă roşie e efectiv wow. Şi cel cu ardei capia este bun, dar pe cel cu sfeclă aş putea să îl mănânc până mi se face rău! Vine însoţit şi de o pâine foarte bună, iar cum eu mănânc multă pâine graţie rădăcinilor mele ardeleneşti, vă imaginaţi doar cât de mult contează pentru mine pita în meniu! Cert este că am rămas şocată cât de mult mi-a plăcut humusul din acest restaurant şi că efectiv aş fi putut să renunţ şi la carne şi orice alt preparat pentru el! Are şi un preţ foarte bun de doar 19 lei!


Pe lângă coaste şi humus, care pentru mine sunt vedetele, mai găsiţi la R.I.B.S. burgeri, preparate pe bază de peşte şi fructe de mare şi preparate tradiţionale româneşti.

Un alt plus al acestui restaurant este designul de pub urban cu influenţe de tavernă spaniolă, care a fost realizat de cunoscutul arhitect Victor Grosu.  


Let's grow together in style! | Să creștem împreună cu stil!


1 comment

  1. hmm, chiar ar merge asa ceva, imi plac tare mult!

    ReplyDelete

Thank you for your wonderful words!

Web Statistics